Csillababanéni 2012.01.23. 10:38

Hiba

2012-01-23 A tegnapi alapos lószelídítésnek meg lett az eredménye, ma már az egyik oldalon szépen hagyta magát Dönci takarítani, a bal oldalon még fickándozott egy kicsit, de addig gyakoroltunk, amíg meg nem nyugodott. Remélem a holnapi nap hozza az eredményt. Nem emlékszem a probléma forrására, az bizonyos, hogy nem voltam százszázalékos az elmúlt héten egy kis tüdőgyulladás miatt. A köhögéssel még megijesztem a lovakat, de szerencsétlenségükre a jelek szerint megmaradok egyenlőre.

Herceg elővette régi mutatványát, amikor is takarítás közben hátsó lábával nyújtózkodik egyet hátra, szépen mérlegállásban tartva azt, amíg dicsérve végig nem simogatom a combját. Utána az első lábak nyújtóztatása következik vagy a földön, vagy az istálló deszkáján megtámasztva, a dicséret és simogatás itt is elvárt, hiszen ilyen kegyben nem részesít minden nap. Manapság megint fejre gyúr a csikó, mert ki kellett engedni a kötőfék orrszíján. A vedlés jeleit is mutatják a lovak, lassan elkezdték hullatni a téli bundát. A zabadag emelését is jelenti ez a jelenség, sok energiát felemészt egy ilyen öltözködés.

A bejegyzés trackback címe:

https://naphozloval.blog.hu/api/trackback/id/tr673740335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása