2014-09-25 Teljesen elmaradtam az írással, pedig folyamatosan zajlanak az események. Például másodszor is megkörmöltettük Alkonyékat, ami nem éppen tervszerűen haladt. Alkony ugyanis a jól tartásnak köszönhetően igen erős öntudatra ébredt, és a második pataszabályozást már erős ágaskodások és vágások tarkították. Szerencsére a kovács nem jött ki a sodrából, és nem használta a kezében lévő eszközöket csak a paták rendberakására. Azért megjegyezte, hogy legközelebb futószárazzuk le mielőtt ideér. Ha tudná, hogy még vezetni is alig lehet, bár egyre jobban haladunk.

Megérkeztek az első hidegebb napok, és éjszakák, ezért a bértartók estére illetve az esősebb napokon becsukják a lovakat. Persze a kisasszonynak ez sem tetszett, az első pár alkalommal igencsak emlegetve voltunk a lovukkal együtt... Azóta viszont szépen bemegy a boxba, igaz nem abba, amit neki szántak, de a telivér úriemberhez méltóan átengedte részére. Így, hogy külön van a többiektől, kicsit tudok vele foglalkozni. Reggelente lecsutakolom, és tanuljuk a lábfeladást. Már fél óra is elegendő erre a műveletre, pedig igencsak kitartónak kell lennem, mert olyan sok dolga van egy lónak olyankor az istálló minden más szegletében. Ezen felbuzdulva megpróbáltam kikötni, és természetesen a vadi új kötél karabinerét egy laza hátralépéssel ketté pattintotta. Az anyagvizsgálatot követően szomorúan visszavezettem a helyére, ami viszont felvidított, mert be lehetett vezetni. Az ácsok szorgalmasan dolgoznak nálunk, hamarosan elkészül a téli beálló, és akkor hazahozhatjuk a csikót. Remélem jól kijön majd a pónikkal is.

Miska jobban van, bár az a láb már nem lesz a régi, vagyis az a baj, hogy régi. Kicsit biccent rá, de legalább már nem váladékozik. Viszont Bob nagyon jól van, túl jól. Esténként kilép lakodalmazni, én meg izgulhatok, hogy megeszi e a postást hajnalban vagy sem. Ennek örömére kapott egy kutyapásztort, amitől úgy megsértődött, hogy nem jön elő, ha rajta van a nyakörv. Egyenlőre csak büntetésből kapja meg, ha továbbra is csavarogni szeretne, akkor állandó dísze lesz az új masina.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naphozloval.blog.hu/api/trackback/id/tr686732289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása